Fylte arepas/ Arepas rellenas

 

Arepas har en rik historie som strekker seg tusenvis av år tilbake, med røtter i de prekolumbianske kulturer i dagens Colombia og Venezuela. Opprinnelig ble arepas laget av lokalbefolkningen ved å male mais til en deig som de formet til små kaker og stekte på varme steiner.

Ca. 5 min prepp tid, 30 min totalt til 6 personer. 

Ingredienser:

 • GOYA® Masarepa (forhåndskokt hvitt eller gult mais mel)
 • 1½ kopper varm vann
 • 2 oz (ca. 55 g) mozzarellaost, revet
 • 2 ss melk
 • En klype salt
 • Smør til å smøre stekepannen
   

Fremgangsmåte:

 1. Bland maismelet, vannet, osten, melken og saltet godt sammen. La blandingen hvile i fem minutter.

 2. Form 18 runde arepas, hver med en diameter på ca. 8 cm og en tykkelse på 0,5 cm.

 3. Varm en lett smurt stekepanne på middels varme. Stek arepasene i omganger til de er sprø og gyllenbrune på hver side.

 

MASAREPA BLANCA 1KG GMO OG GLUTENFRI MAIS MEL
MASAREPA BLANCA 1KG GMO OG GLUTENFRI MAIS MEL
MASAREPA AMARILLA 1Kg GMO OG GLUTENFRI
MASAREPA AMARILLA 1Kg GMO OG GLUTENFRI


Historien

Prekolumbiansk tid: Før de spanske conquistadorene ankom Sør-Amerika, var mais en grunnleggende del av dietten til de innfødte folkene i regionen. Mais ble dyrket i stor skala og brukt til en rekke retter, inkludert arepas. Opprinnelig ble maisen malt mellom to steiner for å lage deigen til arepasene.

Kolonitiden: Da spanjolene kom til Sør-Amerika på 1500-tallet, ble de introdusert for arepas og andre maisbaserte retter. Selv om de brakte med seg sine egne matvarer og matlagingsmetoder, ble arepas raskt en integrert del av det koloniale kostholdet på grunn av tilgjengeligheten og næringsinnholdet i maisen.

Moderne tid: I dag er arepas en ikonisk rett i både Colombia og Venezuela, selv om de tilberedes litt forskjellig i hver region. I Venezuela lages arepas ofte tykkere og fylles med ulike ingredienser som kjøtt, ost, avokado, eller bønner. I Colombia er de ofte tynnere og serveres som tilbehør til andre retter, eller fylt med enklere ingredienser som ost eller smør.

Kulturell betydning: Arepas har en dyp kulturell betydning i både Colombia og Venezuela, og de er et symbol på nasjonal identitet og stolthet. De lages og konsumeres i hjem over hele regionen, og det finnes utallige variasjoner av oppskrifter, som hver reflekterer lokale tradisjoner og smaker.

Global spredning: Med migrasjon og globalisering har arepas også funnet vei til internasjonale markeder og blir stadig mer populære over hele verden. Mange restauranter utenfor Sør-Amerika serverer nå arepas, og de kan også finnes i internasjonale matbutikker, ofte i form av ferdig maismel som gjør det enkelt å lage dem hjemme.

Arepas representerer et velsmakende stykke historie som binder sammen fortidens tradisjoner med dagens kulinariske innovasjon, og de fortsetter å være en elsket del av det søramerikanske kjøkkenet.

Gratulerer med dagen

Gratulerer med Dagen, Norge!

Gratulerer med dagen Norge

Vi ønsker alle våre kunder en fantastisk feiring med familie og venner. Denne dagen er noe helt spesielt for alle. 17. mai, Norges nasjonaldag, er en dag fylt med stolthet, glede og samhold. For vår nettbutikk, som fokuserer på mat og kultur, og som bygger broen mellom Latin-Amerika og Norge, er denne dagen en perfekt anledning til å feire mangfoldet og de rike tradisjonene som binder oss sammen.

Historien bak 17. mai

17. mai 1814 er en viktig dato i norsk historie, da det var dagen da Norges grunnlov ble signert på Eidsvoll. Dette markerer begynnelsen på Norges reise som en selvstendig nasjon, og hvert år feirer nordmenn denne dagen med stor entusiasme. Parader, bunader, og nasjonalsangen "Ja, vi elsker dette landet" preger gatene, og det er en dag hvor både unge og gamle deltar i feiringen.

Mat og kultur som binder oss sammen

Som en nettbutikk som fremmer mat og kultur fra både Latin-Amerika, ser vi 17. mai som en perfekt anledning til å feire den kulturelle rikdommen vi har. Norsk mat som pølser, is og kaker, spesielt bløtkake pyntet med flagget, er et must på denne dagen. Samtidig kan vi introdusere latinamerikanske smaker som empanadas og ceviche, og andre typer kjøttvarer som er rik på smak som bringer minner og gir en spennende vri på feiringen.

Norge har blitt et flerkulturelt samfunn, hvor mange forskjellige nasjonaliteter bidrar til landets rike kultur. På 17. mai ser vi et vakkert uttrykk for dette mangfoldet, hvor mennesker fra ulike bakgrunner kommer sammen for å feire frihet og fellesskap. Vår nettbutikk er stolt av å være en del av dette mangfoldet, og vi ønsker å bruke denne anledningen til å fremheve de kulturelle båndene som styrker vårt samfunn.

En dag for å minnes og feire

 

17. mai er mer enn bare en festdag; det er en tid for å minnes de historiske hendelsene som har formet Norge, og for å feire de verdiene som gjør landet spesielt. Vi ønsker alle våre kunder en gledelig og minneverdig feiring, og takker for at dere lar oss være en del av deres festligheter. Sammen kan vi skape nye tradisjoner som hedrer både norsk og latinamerikansk kultur, og bygge bro mellom våre verdener.

Gratulerer med dagen, Norge! La oss feire sammen med smak og stil.